Tuesday, February 13, 2007

Uke 07

John & Jehn – Today (ikke utgitt)

Akir - Apocalypse (Viper Records)

Mindy Misty – Smirk (Handmade Records)

Great Lake Swimmers - Your Rocky spine (Nettwerk)

The Rakes - The World Was A Mess But His Hair Was Perfect (V2)

Converge: No heroes (Epitaph)

Fujiya & Miyagi - Photocopier (Grönland records)

Retro: Desmond Dekker & The Aces - 007 (Shanty Town) (Beverly’s 1967)

Patrick Wolf - Bluebells (Loog Records)

Jester - Neighbourhood ft Tech Rock & Karma (RAR/Indie)John & Jehn – Today (ikke utgitt)

Liker du The Kills, Violent Femmes eller Arcade Fire? Da har vi noe flott til deg denne uka på Radio Novas A-liste! Franske John & Jehn bor for tida i London, hvor de graver seg ned i båndspillere og instrumenter i sitt forsøk på å skape ny og energisk musikk. Det har de forsåvidt allerede klart, med EP’en ” Lamour ne nous dechirera pas” (Love will NOT tear us apart) fra 2005. Plateselskapene snuser på duoen, men foreløpig er ingen avtale skrevet med blekk på papir. Inspirert av blant annet Serge Gainsbourg, Johnny Cash og Gang of Four, oppholder John & Jehn seg i et postpunk-eksperimentelt landskap som jeg også vil være i. Fordi det er så befriende rebelsk og bra!

Kjetil


Akir - Apocalypse (Viper Records)

Immortal Technique sin nesten like hissig politiske makker Akir gjestet Norge i forbindelse med Immortal Technique sin konsert på Quart i sommer. Han er også å finne på albumene "Revolutionary vol 1" og "Revolutionary vol 2". Navnet er et akronym for "Always Keep It
Reel" og både musikken og mannen er deretter. Hans debut album "Legacy" kom i fjor og er sosial og intelligent hip hop, en smule roligere enn labelsjef IT.

Martin


Mindy Misty – Smirk (Handmade Records)

Oslobandet Mindy Misty tok navnet sitt fra en manisk-depressiv katt som bodde i nabolaget til brødrene Kenneth og Roy Amundsen, og inspirasjonen fra tidlig nittitalls-noiserock med særlig Sebadoh som forbilde. Er man opptatt av å være modernt kan man kalle det postrock.

Bandet oppdaget myspacens store slagskraft da noiserocklegenden Kramer, som var bassist i Butthole Surfers en kort periode og produserte band som Half Japanese, Jon Spencer/Pussy Galore og Urge Overkill , ble en venn og tok kontakt med frontfigur Kenneth. På en drøy uke ble debutplata Protoplasma mikset i Miami. Den ble sluppet på Osloselskap Handmade Records som forøvrig vant prisen for beste plateselskap på årets By;Alarm.

-Carline


Great Lake Swimmers - Your Rocky spine (Nettwerk)

Etter Sufjan Stevens blir banjo aldri helt det samme igjen. Et av bandene som har tørket støv av banjoen er Great Lake Swimmers. De sier selv at de skriver sanger som er inspirert av Canadas "majestetisk vakre natur". Når bandet i tillegg til Sufjan ramser opp band som Iron and Wine og Neil Young som inspirasjonskilder kan det ikke slå feil. Som en kuriositet må jeg nevne at første gang jeg hørte om dette bandet var på barneplata "See you on the moon" der hele A-laget av indie-band, (Bla. A. Sufjan Stevens og Broken Social Scene) bidro med hver sin barnesang. Nå er de signert på Nettwerk og slipper plata Ongiara 27. mars.

Sigurd


The Rakes - The World Was A Mess But His Hair Was Perfect (V2)

The Rakes skapp sitt debutalbum "Capture/Release" sommeren 2005, og ble tatt varmt imot av kritikere som satt de i samme bås som Maximo Park og The Futureheads. 19. mars slipper The Rakes oppfølgeren "Ten New Messages" på V2, og beskrives som et skritt i en mer moden, avbalansert retning for The Rakes. Titler som "When Tom Cruise Cries" hinter kanskje i motsatt retning, og vokalist Alan Donohoe sier dessuten at albumet er inspirert av en kombinasjon av kormusikk, tv-showet 24, filmmusikken fra James Bond, poeter fra rundt 1. verdenskrig og ikke minst The Sugababes. Varierte inspirasjonskilder til tross, på "Ten New Messages" framstår The Rakes som et band som har funnet sitt uttrykk i catchy, sofistikert indierock.

-Rikke


Converge: No heroes (Epitaph)

Amerikanske Converge har siden århundreskiftet bidratt tungt til å utvikle ekstrem-metallen til det den er i dag. De startet opp som et hardcoreband, men vokste fort ut av hardcore-skoene og skapte et helt unikt lydbilde fullt av overraskende komposisjoner, intens vokal og en lyd som ligger milelangt unna blankpolert studioproduksjon. Med sin siste utgivelse, No Heroes, viste Converge at de er i ferd med å perfeksjonere sitt hissige, men likevel sofistikerte og tidvis ganske krevende, lydbilde. Denne uka lanserte bandet en video til tittelsporet. Særlig muntert er det ikke, men sjekk ut bandets hjemmeside www.convergecult.com både for å se videoen og vokalist Jacob Bannons nydelige artwork og t-skjortedesign.

Kristian


Fujiya & Miyagi - Photocopier (Grönland records)

Det har kanskje aldri eksistert flere nordmenn med "krautrock" inkorporert i vokabularet enn hva tilfelle er i dag. To tyske band med tre bokstaver i navnet blir namedroppet over en lav sko og plutselig er landet med flest pølsetyper blitt überkult. 2006 var året hvor musikkjournalister skulle få bakoversveis av en norsk Kraftwerk- og krauthybrid, og i endeløs jubelrus unngå å få med seg det tredje albumet til Brighton-trioen Fujiya & Miyagi - som revitaliserte den tyske musikkarven på minst like elegant og intelligent vis. Albumet "Transparent Things" gir i tillegg utvilsomt assosiasjoner til sexy danserock alá "Madchester"-scena på slutten av 80-tallet, samt nyere floorfillers utgitt på New York-selskapet DFA. Og vokalist David Best underholder med sangtekster om kranbeinsbrudd, deprimerende kontorjobb og synestesi. ["Photocopier" er forresten blant de minst "krautifiserte" låtene på platen.]

audun.Retro: Desmond Dekker & The Aces - 007 (Shanty Town) (Beverly’s 1967)

Desmond Dekker (1941-2006) regnes som en legende innenfor jamaikansk ska, rocksteday og reggae. Han banet vei for kjente artister som Bob Marely og Jimmy Cliff. Sammen med sin backing-gruppe The Aces (bestående av Wilson James og Easton Barrington), var han også en av de første til å slå gjennom internasjonalt, med låter som "Isralites", "It Mek" og "007". Sistnevnte låt etablerte Dekker som et rude boy - ikon i Storbritania. Han ble fotfulgt av fanatiske mods, når han turnerte landet.
Dekker fikk senere stor innvirkning på 2-Tone bevegelsen, når han signerte til punk labelen Stiff Records på slutten av 70-tallet. Han turnerte blant annet med bandet The Rumour og samarbeidet med The Specials i studio.

Even


Patrick Wolf - Bluebells (Loog Records)

Vesle Patrick Wolf er bare en tynn 23 år gammel brite, men har allerede en rekke ugivelser på samvittigheten. I motsetning til en rekke andre tynne 23 år gamle indiegutter sitter ikke Patrick Wolf på soveromsgulvet sitt å klimprer gitaren sin mens han synger sanger om kjipe kjærester, men leker seg heller med både glamrock, elektro og pop, og kler seg gjerne i paljetter, fjær og fine farger. Wolfs siste album, kalt The Magic Position, er ute i slutten av februar og derfra har vi hentet låta Bluebells

Tine


Jester - Neighbourhood ft Tech Rock & Karma (RAR/Indie)

Musikk kan være like hardt som idrett: med 33 år blir man kalt 'veteran'. Eller i hvert fall når man har gjort så mye som rapper og produsent Jester fra Kongsvinger.
Hans tredje album Short Stories kommer nå på torsdag med slippfest på Dattera til Hagen. Låtene gjestes av blant annet Wordsworth, Pumpkinhead og Supa Sayed, mens Jester selv står for alt produksjonen. Albumet skulle egentlig komme i fjor august så mange har slitt hul i sofaen sin ved å sitte og vente. Men det som kom er lekker og organisk hiphop som på låta Neighborhood har fått en herlig funky groove. Tech Rock & Karma fra Warlocks er gjestene på denne låta.


-CarlineRadio Novas A-Liste settes sammen av musikkgruppa på Radio Nova. Denne livlige gjengen består av musikkjournalister fra noen av de forskjellige musikkprogrammene du kan finne på kanalen. De som leverte denne uka er: Kjetil Moen, Audun Mortensen, Tine Hvidsten, Rikke Fjell Jørgensen, Don Martin, Sigurd Fandango Kapperud, Even Johan Ottersland, Kristian Krogh-Sørensen og Carline Tromp.

1 comment:

Anonymous said...

ma sjekke:)

Radio Novas A-liste kan du høre hver mandag kl. 17.00 på FM 99.3. Du kan også klikke deg inn på www.radionova.no og lytte over nettet. Kommentarer eller spørsmål? Send en mail til carline@radionova.no eller ring 22 84 41 87.