Monday, April 23, 2007

Uke 17

Architecture in Helsinki - Heart it Races (Polyvinyl)
Battles – Leyendecker (Warp)
Björk - Earth intruders (Elektra)
Det är jag som är Döden – Hello (dbut)
Machine Head - Slanderous (Roadrunner Records)
Slaraffenland – Polaroids (Hometapes/Rumraket)
Trainspotters - Breakthrough ft Kashal-Tee og DJ Technical (Egen release 12")
A ntelope - Mirroring (Dischord)
Palo Alto/Klimperei – Prisonniers de la surface (Acid Soxx)
Retro: Dennis Wilson - River Song (Caribou 1977)Architecture in Helsinki - Heart it Races (Polyvinyl)

Da jeg hørte plata "In Case We Die" av Architecture in Helsinki for første gang skjedde det noe rart. Da den uimotståelige låta It´5 startet måtte jeg bare reise meg fra sofaen og hoppe opp og ned på gulvet av begeistring. Og det er sjelden kost at en låt fremkaller spontan dansing ved første lytt. Det skulle vise seg at plata virkelig var en av godbitene innen leken pop, en av de få platene som lett skygger for de andre i CD-bunken og gjerne blir i spilleren en hel sommer. Eller to. Nå er arkitektene tilbake. Plata Places Like This slippes i juli/august, men allerede nå kan du høre første singel ut "Heart it Races" her på RadioNova. Bandet er klare for Øya-festivalen, og da er det ingen grunn til å vente med å kjøpe billett lenger.
http://www.architectureinhelsinki.com/

Sigurd


Battles – Leyendecker (Warp)

Jeg tror det blir Battles-sommer i år! Det amerikanske matte-rockbandet Battles slipper sitt andre album Mirrored på Warp den 14. mai, og låta Leyendecker er henta derifra. Bandet består av eks-Helmet og Tomahawk trommis John Stanier, eks-Don Caballero gitarist Ian Williams, eks-Lynx gitarist Dave Konopka og frontmann, gitarist og keyboardist, Tyondai Braxton. Battles har tidligere remiksa Four Tets 'A joy' på hans Remixes-album, og Leyendecker (i hvert fall starten) minner til forveksling om Four Tets 'She moves she'.

http://www.myspace.com/battlestheband
http://www.bttls.com/

Hanne

Björk - Earth intruders (Elektra)

Det islandske fenomenet Björk slipper sitt sjette studioalbum, Volta, 7. mai. Earth intruders er albumets første singel, og demonstrerer et ikke overraskende stilskifte fra forrige plate, Médulla (2004), som var et konseptalbum hovedsakelig basert på vokalsamplinger og sang.
Björk har som vanlig engasjert en hel del interessante samarbeidspartnere til den nye plata, der blant andre Timbaland, Brian Chippendale fra Lightning Bolt, Antony Hegarty og den afrikanske gruppa Konono Nr°1 skal bidra til å forme Björks avant-gardistiske poputtrykk. Timbaland har vært med å produsere Earth Intruders, samt to andre låter på albumet, mens Antony dukker opp som duettpartner på to spor.
Earth Intruders skal angivelig være sterkt inspirert av en drøm Björk hadde under en flytur over atlanteren, samt opplevelser fra et opphold i Indonesia. Björk og Timbaland har malt et eksotisk, rocka, kaotisk og angstfullt førsteinntrykk - og vi gleder oss selvfølgelig til fortsettelsen.
http://www.bjork.com/

Audun.


Det är jag som är Döden – Hello (dbut)

I tillegg til å være en god kandidat ti årets "beste bandnavn"-pris, er Det är jag som är Döden noe av det mest spennende som har skjedd i norsk musikk på lenge. Folk som har fulgt med i Oslo-undergrunnen en stund, har fått med seg legender som Bogus Blimp og Flying Edward. I følge DÄJSÄDs myspace-side er bandet en fortsettelse av Flying Edward,
men med et utviklet lydblide. Her går det i melankolsk og skranglete pop, vekselsvis elektronisk og organisk. Musikken er dominert av en særegen vokalbruk: To mannsstemmer som frambringer en snål duett. Det er mørkt, det er morsomt, det er enerverende og ryggfrysende. Bandet har enda ikke gitt ut noen skive, men skal spille mye live i landet utover våren og sommeren. Det burde ikke være nødvendig å si at Döden
også byr på en veldig spesiell konsertopplevelse.

myspace.com/detarjagsomardoden

Kristian


Machine Head - Slanderous (Roadrunner Records)

Machine Heads sjette studioalbum heter "The Blackening"og ble sluppet 27. mars. Her kjører de videre med sin litt seige, tunge metall og Robb Flynns karakteristiske vokal.
De presterer dog å høres mer sinna og tente ut enn på lenge, og det har de høsta lovord for andre steder også. Det sparker fra første stund. Med bare åtte låter er "The Blackening" en relativt kort affære, men hvis du skrur denna opp hjemme kommer du til å hoppe litt rundt i stua di.
Det er ingen planer om konsert i Norge med det første, men Machine Head gjør en gig 30. juni i Gøteborg sammen med følgende ukjente band; Slayer, Mastodon og Stone Sour. Verdt å ta turen?
Du skal få en smakebit fra plata nå, men skru for all del opp volumet- dette bandet kan ikke spilles lavt. Vi spiller låt nr. 5 fra skiva, som heter "Slanderous".

http://www.machinehead1.com

Thommie.


Slaraffenland – Polaroids (Hometapes/Rumraket)

Jeg trodde alltid at "slaraffenland" betydde "latmannsland" eller noe sånt, men på dansk betyr det "landet med melk og honning", skal en tro de 5 danskene i Slaraffenlands forklaring på bandnavnet. Til tross for at det må være ganske vanskelig for amerikanere å uttale har bandet fått endel oppmerksomhet der borte, og spilte på SXSW i år. Tidligere har kvintetten gitt ut 2 album på Honningmand Records, og 15. mai kommer oppfølgeren "Private Cinema" på Hometapes/Rumraket. Musikken deres beskrives som en blanding av komposisjon og improvisasjon, og med variert instrumentbruk og allsangvennlige utrop er sammenligninger med band som Broken Social Scene nærliggende. "Landet med melk og honning" høres akkurat like behagelig ut som en skulle tro.

http://www.slaraffenland.net

-Rikke


Trainspotters - Breakthrough ft Kashal-Tee og DJ Technical (Egen release 12")

Kvaliteten på svensk rap var så lenge så mye bedre og interessantere enn norsk at det føles brått som et vakuum har oppstått etter at den store bølgen fra våre venner over grensa ser ut til å ha skylt ut. Men sjøl om den svenske rap scena definitivt ikke er like stor og kreativ som før skjer det fortsatt ting. Et friskt pust er da Trainspotters fra Umea sin nye låt Breakthrough ft veteranen Kashal-Tee (som blant annet var med på noe av det første Looptroop ga ut) og DJ Technical. Trainspotters to medlemmer Eric Hørstedt og Hannes Sigrell har gitt ut 6 plater på egenhånd siden 2004, hvorav en 12" (merkelig nok) bare i Japan. Vi ønsker lykke til.

http://www.trainspotters.se/

Martin


Antelope - Mirroring (Dischord)

Antelope er et tremannsforetak fra Washington DC som har holdt det gående siden 2001. Men først i år gir de ut sin første fulllengder Reflector, medprodusert av Ian MacKaye og gitt ut på Dischord Records og i likhet med MacKayes band The Evens, lager Antelope smart, nedstrippet og folk-aktig punk. Bandet har tidligere turnert med blant andre Black Keys og Q and not U, og begir seg snart ut på sin største USA-turné til nå. Dersom låta "Mirroring" faller i smak kan den lastes ned fra www.dischord.com.

Tine


Palo Alto/Klimperei – Prisonniers de la surface (Acid Soxx)

Det begynte med en kort fortelling: 'Mondocane' av den franske sci-fi forfatteren Jacques Barbéri. Forfatterens egne band Palo Alto laget musikk til historien i perioden 1995-2000. Samtidig holdt det parisiske lo-fi kollektivet Klimperei på med å gi ut utallige kassetter, CD-R-er og cder. Klimperei, som i skrivende stund består av Christophe Petchanatz + ulike gjester, møtte Palo Alto og spilte inn musikken til 'Mondocane' på nytt i 2006. . Det hele ble til en god gammeldags konseptalbum – som også inneholder fortellingen på fransk og engelsk – som kommer 28. april på fabelaktige Acid Soxx Musicks. Den dato spiller Klimperei også sin aller første konsert i Paris – etter nesten 20 år med utgivelser, vel å merke. Musikken gjenspeiler den uhyggelige og postapokalyptiske stemningen i fortellingen, og minner om en fransk film som 'The city of lost children'.

http://www.acidsoxx.com

-Carline


Retro: Dennis Wilson - River Song (Caribou 1977)

I år er det 30 år siden Beach Boys - trommeslageren Dennis Wilson slapp albumet Pacific Ocean Blue. Fremdeles har ikke albumet sett dagens lys på CD. Det er ganske underlig, ettersom det langt fra regnes for å være en fotnote i Beach Boys - katalogen. Enkelte vil faktisk hevde at det er like essensielt som Fleetwood Mac's Rumours, eller Gene Clark's No Other, når det kommer til kokain-befengte lyseslukkere. Det er langt fra "Fun, Fun, Fun".
Dennis Wilson hadde planlagt å gi ut et solo-album siden 1970, men hans lojalitet til Beach Boys kom først. Den eneste i bandet som hadde videre tro på hans musikalske egenskaper var Carl Wilson, som koret på flere av låtene. Albumet ble spilt inn over en syv års periode, og reflekterer ikke bare Dennis Wilsons musikalske styrke, men også hans gradvis forværrede helsetilstand. Enkle tekster blir formidlet med en rusten nerve som gjør dem hundre prosent troverdige. Pacific Ocean Blue har en modenhet og eksperimenteringsvilje, som kan sees som en videreutvikling fra det progressive Beach Boys-albumet Holland. Det er i sannhet en tapt klassiker.

Even

Radio Novas A-Liste settes sammen av musikkgruppa på Radio Nova. Denne livlige gjengen består av musikkjournalister fra noen av de forskjellige musikkprogrammene du kan finne på kanalen. De som leverte denne uka er: Sigurd Fandango, Tine Hvidsten, Audun Mortensen, Hanne Trasdahl, Rikke Fjell Jørgensen, Don Martin, Thommie Myhrvold, Even Johan Ottersland, Kristian Krohg-Sørensen og Carline Tromp.

1 comment:

Anonymous said...

hvorfor ikke:)

Radio Novas A-liste kan du høre hver mandag kl. 17.00 på FM 99.3. Du kan også klikke deg inn på www.radionova.no og lytte over nettet. Kommentarer eller spørsmål? Send en mail til carline@radionova.no eller ring 22 84 41 87.