Monday, September 17, 2007

A-lista for uke 38!

Radio Novas A-liste kan du høre hver mandag kl. 17.00 på fm 99.3, og i reprise tirsdag kl. 11:00 på samme frekvens. Du kan også klikke deg inn på www.radionova.no og lytte over nettet.

Kommentarer eller spørsmål? Legg det igjen på denne siden, eller ring 22 84 41 87.

Adrian Orange & her band - Give to love what's love's (K records)

Band Of Horses - Is There A Ghost (SubPop)

Cola Jet Set - Un Golpe De Suerte (sin pandereta) (Subterfuge Records)

Late Of The Pier - Bathroom Gurgle (Moshi Moshi)

Thinguma*jigSaw - Serpentsapple pt 2 (Deserted Village)

Public Enemy - Harder Than You Think (How You Sell Soul To A Soulless People Who Sold Their Soul???)

Tunng - Soup (Full Time Hobby)

Le Loup - We are Gods! We are Wolves! (Hardly Art)

Retro: Catherine Howe - "Comes With the Breezes" fra What A Beautiful Place (Reflection Records 1971/gjenutgitt på Numero 2007)Adrian Orange & her band - Give to love what's love's (K records)

Jeg tror Adrian Orange er en fyr som er god til å klatre i trær, spytte, slædde med sykkel og lugge. Når han ikke flyr rundt i nabolaget og banker på dører for å spørre om nabokidsa vil være med ut å leke, skriver han nydelige viser som han har fremført sammen med det ni-mannssterke orkesteret the Child Slace Rebellion siden 2006.

Unge herr Orange har gitt ut plater siden 2001 - da var han 17 år gammel - og er nå aktuell med sitt 8. album (!) på K records. Hvis du er disponert for å like noe som minner om Will Oldham og Jonathan Richman, bør du gi hi5 til Adrian Orange. Hvis du påstår at du ikke er disponert for å like noe som minner om Will Oldham og Jonathan Richman bør du seriøst skjerpe deg. Evt. la deg overbevise av Adrian Orange og hans lekne og forføreriske låtunivers.

- Audun


Band Of Horses - Is There A Ghost (SubPop)

8. oktober slipper Band Of Horses sitt andre album, "Cease To Begin", og første singel fra plata er
i så måte lovende. Det kan virke som om de klarer å følge oppe den glimrende debutskiva fra i fjor, uten å ha laget "debutplate versjon 2". Matt Brooks har forlatt bandet, men mye av stilen virker å være beholdt. Kanskje er bandet blitt en dose mer dronete, og en dose mindre sart, men lett gjenkjennelige. Produsenten er fortsatt Phil Ek, mannen som også har produsert skusesser for The Shins, Bulit To Spill og Pretty Girls Make Graves. Vi kan bare glede oss til å høre 10 sanger, og fryde oss i høstmørket som snart kommer snikende.
- Øystein


Retro: Sons Of Sun - "Kougaidensha" fra Kaizoku Kid No Boken (Victor 1972)

Det finnes fryktelige lite info om den japanske gruppa Sons Of Sun, men det kan godt være at det står noen ord om dem i Julian Copes nye bok Japrocksampler som kommer ut i disse dager. Det som vites er at de slapp et album i 1972; Kaizoku Kid No Boken ("piratguttens eventyr"). At de hadde Hiro Yanagida fra Apryl Fool og Foodbrain på keyboard, og at de brukte Matsumoto fra Happy End som låtskriver. Happy End burde være kjent for de som har soundtracket til Lost in Translation.

Kaizoku Kid No Boken kan best beskrives som et stillferdig og småprogressivt pop-album, med tekster som etter sigende skal reflektere Matsumotos barndom på en positiv måte. Låta "Kaougaidensha" ("togbane") er en av flere fine låter på dette albumet, som foreløpig kun er å finne lovlig på japansk import.

- Even

Cola Jet Set - Un Golpe De Suerte (sin pandereta) (Subterfuge Records)

Barcelona er mest kjent for gatekunstnere, hasj på stranda og solstikk. Nå kan vi også føye kvintetten Cola Jet Set til ramblaens ypperste turistattraksjoner. Hvis man ser forbi vokalist Anas noe sure tone, har vi her å gjøre med et ekte popband som veit å kværne ut underholdende og varme tyggegummihits. Hvorfor spiller vi dette på Radio Nova, sier du? I disse mørke klimatider synes jeg ethvert band som klarer å lyse opp dagen vår litt fortjener noen minutter på lufta. Spør du meg tror jeg 2008 kommer til å stå i kjærligheten, dansen og Cola Jet Sets tegn.

- Kjetil

Late Of The Pier - Bathroom Gurgle (Moshi Moshi)

Late Of The Pier er definitivt det mest spennende som har kommet fra Nottingham-skogene siden Robin Hood og Marian ble ferska in the act under ei lyng for lenge sida. At NME beskriver singelen ”Bathroom Gurgle” som en moderne Bohemian Rhapsody er vel mer enn noe annet et tegn på at vi endelig er ferdig med Queen, men kredjournalistene er inne på noe. De mange taktskiftene, de pitcha vokalene, de tidløse synthriffa og den britiske aksenten er blant ingrediensene som gjør denne låta så vanvittig fengende. Akkurat når vi trodde Klaxons skulle bli 2007s store anthem-band, kommer Late Of The Pier oss til unnsetning! Turn it up!

- Kjetil

Thinguma*jigSaw - Serpentsapple pt 2 (Deserted Village)

Bandnavnet og låttittelen, og også det nokså pretensiøse snakket på myspace-bloggen deres, får en til å tro at vi har havnet i postrock-sjangeren. Men den gang ei. Thinguma*jigSaw lager banjopreget lo-fi folkemusikk med en dyster undertone. Stemningen minner om det legendariske 16 Horsepower, selv om lyden er mye 'mindre', strippet for nesten alt bortsett fra melodien. Det norsk/irske kollektivet slapp i juli sin første plate (awakeinwhitechapel) som er fullt av referanser til folkemusikk, moderne kunst og litteratur og horrorfilmer (?!) og som blant annet inneholder en coverlåt av Daniel Johnston. Alt dette høres kanskje litt obskurt og 'arty farty' ut, men bandet stiller like så godt på støttekonserten til våre frekvenssøstrene i Radio Rakel, lørdag 22. september, og det beviser jo at de har et godt og stort hjerte. Anbefales.

http://www.myspace.com/thingumajigsaw

- Carline

Public Enemy - Harder Than You Think (How You Sell Soul To A Soulless People Who Sold Their Soul???)

Et av raphistoriens største og mest definerende band noensinne er tilbake med enda et album langt etter sin storhetstid. Men denne gangen er det faktisk ikke så dårlig som man skulle trodd. Public Enemy er blitt omtalt som raps Rolling Stones, og snudde opp ned på både lydbilde og form for en hel generasjon hiphop, spesialt med albumene "It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back", "Fear of a Black Planet" og "Apoclypse Now". PE har i de siste årene gjort seg velfortjent klisjebetegnelsen norgesvenner, med fler spillerjobber i Norge enn endel mindre norske band. Albumtittelen følger bandets klassiske og spektakulære navnehistorikk bra: How You Sell Soul To A Soulless People Who Sold Their Soul??? Tittelen på låta antyder at det nok ikke er så lett.

- Martin

Tunng - Soup (Full Time Hobby)

Det er ganske delte meninger om å sjangerdefinere musikk. Noen mener det er urettferdig begrensende, mens andre er mer eller mindre avhengig av det for å kunne beskrive musikken til noen som ikke har hørt den før. Britiske Tunng faller definitivt mellom mange sjangerstoler, og musikken deres lar seg, som mange andres, ikke fullstendig beskrive med en term. Det er derfor med et litt tungt hjerte jeg henger folktronika-begrepet rundt Tunngs hals. Samtidig er det også litt lettende fordi man skjønner hvorfor sammenstillingen av folk og eletronika blir brukt. Musikken inneholder elementer av begge, men selvfølgelig mye annet. Låta "Soup" er hentet fra bandets tredje og nyeste album, Good Arrows, og er sporet med sterkest følelse av elektronika på platen. Bandets kjerne, Mike Lindsay og Sam Genders, har virkelig kost seg i studio med sample fra veddeløpsbanen og suppeslurping. Utrolig kult.


-Karina

Le Loup - We are Gods! We are Wolves! (Hardly Art)

Washington-bandet Le Loup kunne aldri blitt til uten internett. Og de er stolte av det. Bandet ser på seg selv som bare én del av alt som utgjør Le Loup. De ser på jobben som er gjort av kunstnere, designere og produsenter de har truffet gjennom nettet som like viktig som jobben de selv gjør med å lage musikken. På den måten blir Le Loup mer enn et band. De ser på seg selv mer som et kunstprosjekt der de ønsker å involvere så mange kreative krefter som mulig. Kunstnerisk er da også tittelen på debutalbumet. "The Throne of the Third Heaven of the Nations' Millennium General Assembly" er ute på Hardly Arts record nå, et underlabel av SubPop.

- Sigrud

Radio Novas A-Liste settes sammen av musikkgruppa på Radio Nova. Denne livlige gjengen består av musikkjournalister fra noen av de forskjellige musikkprogrammene du kan finne på kanalen. Denne ukas bidragsytere heter Carline Tromp (tidl. musikkredaktør), Audun Mortensen (Bra Trommis), Kjetil Moen (tidl. musikkredaktør), Martin (Goodshit Radio), Sigurd Fandango (Bra Trommis), Even Johan Ottersland (retro), Karina Lystad (Bra Trommis), Øystein Engedal (Country Barn with Pink Suprise) og Tim Oudenstad.

Mvh,

Tim Oudenstad
Musikkredaktør, Radio Nova

6 comments:

Anonymous said...

I inclination not agree on it. I regard as warm-hearted post. Expressly the appellation attracted me to read the intact story.

Anonymous said...

MMA, or mixed martial arts, requires discipline and adherence to a proper schedule of strength training.
[url=http://www.mma-workout.org/]mma[/url]

Anonymous said...

mba certification ebook http://audiobooksworld.co.uk/Earnest-N-Bracey/m33031/ matsuo basho ebook free gutenberg [url=http://audiobooksworld.co.uk/es/Citas/c1325/]fahrenheit 451 ebook[/url] cold mountain ebook

Anonymous said...

colorado mining history ebook http://audiobooksworld.co.uk/de/The-Queen-of-Attolia/p10973/ largest ebook collection [url=http://audiobooksworld.co.uk/Business-History-around-the-World/p158202/]the holographic universe ebook[/url] flex in action ebook download
[url=http://audiobooksworld.co.uk/Cartography/c1590/][img]http://audiobooksworld.co.uk/image/7.gif[/img][/url]

Anonymous said...

[url=http://redbrickstore.co.uk/products/mxman.htm][img]http://onlinemedistore.com/12.jpg[/img][/url]
aroma pharmacy http://redbrickstore.co.uk/products/diabecon.htm lima professional pharmacy [url=http://redbrickstore.co.uk/products/hard-on-oral-jelly.htm]new hampshire board of pharmacy[/url]
mtm pharmacy patrick lane poughkeepsie http://redbrickstore.co.uk/products/flagyl-er.htm walmart pharmacy valparaiso indiana [url=http://redbrickstore.co.uk/products/citalopram.htm]citalopram[/url]
haw river pharmacy hours http://redbrickstore.co.uk/products/viagra-professional.htm online pharmacy uk ireland [url=http://redbrickstore.co.uk/refer-a-friend.htm]pharmacy url[/url]
top pharmacy schools in uk dpharm http://redbrickstore.co.uk/products/provera.htm otc pharmacy [url=http://redbrickstore.co.uk/products/terramycin.htm]terramycin[/url]

Anonymous said...

[url=http://redbrickstore.co.uk/products/colchicine.htm][img]http://onlinemedistore.com/1.jpg[/img][/url]
out of state pharmacy http://redbrickstore.co.uk/products/sublingual-cialis.htm faculty of pharmacy uppsala sweden [url=http://redbrickstore.co.uk/products/cardizem.htm]ess solution neighborcare pharmacy[/url]
walmart pharmacy in erie pa http://redbrickstore.co.uk/products/femcare.htm texan plus health insurance pharmacy [url=http://redbrickstore.co.uk/products/claritin.htm]claritin[/url]
one minute clinics at cvs pharmacy http://redbrickstore.co.uk/products/cymbalta.htm homeapathic pharmacy [url=http://redbrickstore.co.uk/products/bactrim.htm]pharmacy 450 sutter street[/url]
zolpidem pharmacy http://redbrickstore.co.uk/products/augmentin.htm michael clearwater 24 hour pharmacy [url=http://redbrickstore.co.uk/products/keftab.htm]keftab[/url]

Radio Novas A-liste kan du høre hver mandag kl. 17.00 på FM 99.3. Du kan også klikke deg inn på www.radionova.no og lytte over nettet. Kommentarer eller spørsmål? Send en mail til carline@radionova.no eller ring 22 84 41 87.